Record de turisti in statiunile de ski

377.925 de treceri pe schiuri în trei săptămîni

În timp ce numărul turiştilor care vin la schi rămîne la cote record, numărul autoturismelor care caută parcare în Poiană e mai mic.

200511_429148573823694_1334839985_n

Domeniul schiabil din Poiana Braşov devine din ce în ce mai atractiv pentru turiştii români şi străini. La mai puţin de o lună de la primele ninsori şi de la punerea în funcţiune a instalaţiilor de transport pe cablu, prin punctele de acces pentru urcarea spre pîrtii au fost înregistrate peste 377.000 de treceri. În acest moment, schiorii care aleg Poiana Braşov au la dispoziţie şapte pîrtii, atît în Postăvarul cît şi în Poiană, cu diferite grade de dificultate. Grosimea stratului de zăpadă are cel puţin 70 de centimetri pe toate pîrtiile.

Schiorii au urcat de 377.925 de ori în trei săptămîni

În ultimul week-end, între 4 şi 6 ianuarie, schiorii au trecut de mai mult de 67.000 de ori prin punctele de acces de la urcarea în instalaţiile de transport pe cablu. Aceştia au folosit cartele cu puncte, cumpărate la preţuri între 20 de lei şi 510 lei sau diferite tipuri de abonamente pe o zi sau mai multe. Schiorii au profitat de vremea foarte bună din ultimele zile şi au luat cu asalt pîrtiile. Cele mai aglomerate au fost şi în acest week-end, pîrtiile Bradului, Lupului, Drumul Roşu şi Sulinar. Week-endul precedent a fost unul dintre cele mai aglomerate de la deschiderea sezonului 2012-2013, pînă în prezent. Reprezentanţii Municipalităţii spun că din 15 decembrie, cînd au fost pornite instalaţiile de transport pe cablu, şi pînă acum, prin turnicheţi s-au înregistrat în total 377.925 de treceri. Dintre acestea, 67.382 de treceri s-au înregistrat doar în ultimul week-end. Cifrele sînt comparabile cu cele de la începutul sezonului trecut. De exemplu, în week-end-ul 6-8 ianuarie 2012, societatea care administrează transportul pe cablu din Poiană raporta cele mai mari încasări din istorie, avînd aproximativ 23.000 de utilizatori pe zi.

Turiştii renunţă să mai urce în Poiană cu maşinile personale

Autorităţile se pot declara mulţumite şi din punct de vedere al numărului de schiori pe pîrtii la acest început de sezon, dar şi datorită autoturismelor care vin spre Poiană. Numărul acestora este vizibil mai mic la acest început de an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, semn că o parte din turişti au înţeles să renunţe la maşinile personale în vacanţa de la munte.
Reprezentanţii Municipalităţii spun că în ultimul week-end, în Poiana Braşov au fost parcate în jur de 15.000 de maşini. Comparativ cu anul trecut, într-unul din week-end-urile din ianuarie 2012, în Poiana Braşov au fost înregistrate aproximativ 70.000 de vehicule care au urcat în staţiune.

www.monitorulexpres.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: