Nou domeniu schiabil cu 16 km de partii pe Valea Sebesului pana in 2015

English: View of the Piatra Craiului mountains...
English: View of the Piatra Craiului mountains from Zărneşti, Romania. Magyar: A Királykő látképe Zernyest felől, Brassó megye, Románia (Photo credit: Wikipedia)

Nou domeniu schiabil cu 16 km de partii pe Valea Sebesului pana in 2015

Un nou domeniu schiabil va fi dezvoltat in urmatorii ani in Muntii Sebesului, la Poarta Raiului, cele 7 partii ale zonei de schi urmand sa aiba o lungime totala de 16 km, portivit anuntului CJ Alba.

Acordul de cooperare semnat de Consiliul Judetean (CJ) Alba si consiliile locale Sasciori si Sugag, pe teritoriul carora se va face noua amenajare a fost semnat recent. Terenul pe care urmeaza sa se realizeze “Domeniul schiabil Valea Sebesului”, cu o suprafata totala de73 de hectare, se afla in proprietatea comunelor Sasciori si Sugag.

Investia de amenajare a noului domeniul este estimata la 35 de milioane de euro, aceasta irmand sa fie finalizata cel mai devreme in2015. Proeictul prevede realizarea a sapte partii, din care patru, in lungime totala de peste 9 kilometri, la Poarta Raiului, iar celelalte trei, in lungime totala de circa 7 kilometri, in zona Luncile Prigoanei. Cele sapte partii vor avea ca punct de pornire Varful lui Patru, sosirile fiind in Poarta Raiului, respectiv in Luncile Prigoanei.

Poarta Raiului se afla la trei kilometri distanta de un alt domeniu schiabil – Sureanu. Inaugurat in urma cu doi ani, acesta contine sapte partii situate la cea mai mare altitudine din tara, 1.900 metri.

Dezvoltarea pe Valea Sebesului a unei zone turistice destinata schiului este prevazuta in Programul National de Dezvoltare a Turismului “Schi in Romania” si in Strategia judetului Alba in domeniul turismului pe perioada 2009-2015.

http://www.fin.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: