Partie de legatura intre Poiana Brasov si Rasnov

English: Poiana Braşov a possible bid for the ...
English: Poiana Braşov a possible bid for the Olympic Winter Games. Magyar: Brassópojána a Keresztényhavasról. 日本語: ポヤナ・ブラショフ. (Photo credit: Wikipedia)

În domeniul schiabil din Poiana Braşov au fost investite, anul trecut, 25 de milioane de euro, pentru a mări lungimea pârtiilor la 24 de kilometri, de la 16,4, cât era iniţial. Acum, autorităţile vor să continue modernizarea şi să creeze o pârtie de legătură cu Râşnovul. Pentru investiţie ar fi nevoie însă, de alte milioane de euro.

Ideea face parte din programul „Schi în România”, însă, deocamdată, nu a fost pusă în practică, neexistând încă un studiu de fezabilitate sau o sursă de finanţare. „Plecăm de la ideea că în zona respectivă este mai multă umbră, iar zăpada ar dura mai mult timp. Studiul ne va spune unde pot fi amenajate căile de acces şi pârtiile, care sunt instalaţiile de care avem nevoie, care este suma estimată pentru investiţie“, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Profitând de vizita ministrului Dezvoltării Cristian Petrescu la Braşov, primarul George Scripcaru a adus în discuţie următoarele etape de dezvoltare a domeniului schiabil, încercând să facă demersuri pentru obţinerea sumelor necesare.

Fără continuarea etapelor următoare de dezvoltare, respectiv a pârtiilor spre Râşnov, dar şi crearea de instalaţii de transport pe cablu care să facă legătura directă între Predeal, Poiana Braşov şi Râşnov, domeniul schiabil nu va produce dezvoltarea pe care ne-o dorim cu toţii”, a explicat Scripcaru.

Autorităţile locale se bazează pe fondurile de la Ministerul Dezvoltării, ca şi pentru prima etapă a proiectului din Poiană, însă tot va trebui să participe cu o cofinanţare destul de consistentă. „Trebuie să vedem ce resurse bugetare există atât la minister, cât şi la bugetul local”, a explicat Scripcaru.

www.adevarul.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: