Investiţii de 17,5 milioane de lei în Poiana Braşov

Investiţii de 17,5 milioane de lei în Poiana Braşov

Română: Prelucrare 3D pentru Poiana Brasov - R...

Română: Prelucrare 3D pentru Poiana Brasov – Romania. (Photo credit: Wikipedia)

Primăria Braşov va semna săptămâna aceasta contracte mari pentru modernizări în Poiana Braşov. Este vorba despre centrul de agrement din staţiune, parcarea supraetajată şi terminalul pentru autobuze din Poiana Mică.

Pentru ambele proiecte, procedurile de verificare şi studiile tehnice au fost finalizate. Sperăm ca zilele acestea să fie semnate contractele de finanţare, astfel încît să putem demara licitaţiile referitoare la execuţia lucrărilor, după care va începe execuţia efectivă„, a declarat purtătorul de cuvînt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, citat de monitorul expres.ro.

Centrul de agrement va costa 10 milioane de euro. Potrivit proiectului, clădirea va fi construită pe un teren de 15.000 de metri pătraţi, amplasat la poalele pârtiei de schi Bradul, în spatele complexului Capra Neagră. În aer liber se vor face amenajări pe aproape 13.000 de metri pătraţi.

Centrul de agrement va avea un club de bowling cu o capacitate de 180 de persoane, cu opt piste profesionale şi mese de biliard. În locaţie va mai fi amenajată şi o sală de căţărare de 250 de metri pătraţi, cu diferite niveluri de dificultate şi un teren de minigolf.

Construcţia din Poiana Mică se va executa pe aproape 10.000 de metri pătraţi. Conform ultimului proiect aprobat de edili, parcarea va avea doar patru nivele, nu cinci, cât fuseseră iniţial, şi 434 de locuri.

Parcarea va fi amplasată vizavi de Restaurantul Căprioara, iar accesul în parcare se face pe la parter, din drumul care leagă Braşovul de staţiune. Şoferii care au maşini pe GPL nu îşi vor putea lăsa maşina în moderna parcare. Vor fi două căi de acces, din şoseaua principală, dotate cu bariere, iar accesul se va face pe baza unui tichet.

Tot în zona intrării va exista o tabelă electronică unde vor fi afişate atât numărul de locuri libere existente, cât şi locul de parcare repartizat celui care va intra. De aici, maşinile se vor distribui către locurile de parcare urmând un circuit clar, zona de circulaţie fiind cu sens unic. Trecerea de la un nivel la altul se face pe rampe proiectate conform normativului de parcări. Investiţia se ridică la 7,5 milioane de euro.

www.adevarul.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s