Busteni: Doua partii noi, investitie de 3,7 milioane lei

Busteni: Doua partii noi, investitie de 3,7 milioane lei

Română: Vedere spre Busteni si stalpul pericul...
Română: Vedere spre Busteni si stalpul periculos de pe Stalpul 5 al telecabinei Busteni-Babele (Photo credit: Wikipedia)

Doua partii noi, o instalatie pentru inzapezire artificiala si un sistem de iluminat nocturn au fost inauguratela Busteni, investitii estimate la 3,7 milioane lei.

Odata cu noile dotari, domeniul schiabil din statiune isi dubleaza practic suprafata. Investitia a fost realizata cu fonduri europene prin Programul Operational Regional (POR) si cu fonduri de la bugetul de stat prin Programul „Schi in Romania„, finantarea fiind derulata prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT)„, se precizeaza intr-un comunicat MDRT.

Noua partie de schi, Kalinderu 2, are o lungime de 1,2 kilometri si un grad de dificultate mediu spre greu. Partia este dotata si cu un sistem de inzapezire artificiala care va asigura conditii propice pentru schi chiar si in perioadele cu putine precipitatii.

De asemenea, a fost amenajata si o partie pentru sanie in lungime totala de 250 de metri.

In cadrul aceleasi investitii, vechea partie de schi, Kalinderu 1, a fost dotata cu un sistem de iluminat nocturn.

Potrivit MDRT, in ultimii doi ani au fost construite 12 partii noi si au fost extinse si reamenajate alte in jur de 15 partii. De asemenea, au fost construite noua instalatii noi de transport pe cablu (telegondole, telescaune etc.) si 21 de sisteme de producere a zapezii artificiale.

Printre investitiile in statiunile montane derulate de MDRT se afla si cele necesare organizarii in Romania a viitoarei editii de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care se va desfasura pe Valea Prahovei in februarie 2013.

Astfel, este vorba de extinderea domeniilor schiabile de pe Valea Prahovei cu peste 40 de kilometri de partii noi, construirea unei trambuline olimpice pentru sarituri cu schiuri si a anexelor (instalatii de transport, tribune, parcari s.a.).

In plus se urmareste amenajarea a doua trasee de biatlon cu utilizare permanenta iarna-vara, construirea a trei instalatii noi de transport pe cablu, construirea a doua patinoare noi, dotarea cu instalatii de inzapezire artificiala a tuturor partiilor din zona si amenajarea unui lac de acumulare pentru inzapezire.

www.business24.ro

Reclame

2 gânduri despre „Busteni: Doua partii noi, investitie de 3,7 milioane lei

Adăugă-le pe ale tale

    1. Dupa spusele anumitor publicatii gasite pe net asa se pare dar eu sunt de cu totul alta parere in privinta asta . Sunt statiuni in Franta , Elvetia , Austria care depasesc cu mult imaginatia omului de rand in materie de preturi asta pot spune din propria experienta . Am avut cea mai urata experienta la sinaia unde am platit pentru 2 castraveti murati 12 ron . Nu a fost problema cei 12 ron problema e ca am cumparat de la o toneta din lemn care avea o terasa vai mama ei . Aici apare problema , cu o investitie de 5000 ron omul vrea sa faca miliarde si de aici ne vine numele de statiune de ski scumpa . E o chestiune de mentalitate ce oferim in schimbul pretului primit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: