Cu ce va ramane Valea Prahovei dupa FOTE. Afla cum se va dezvolta infrastructura de schi

Cu ce va ramane Valea Prahovei dupa FOTE. Afla cum se va dezvolta infrastructura de schi

Română: Prelucrare 3D pentru Poiana Brasov - R...
Română: Prelucrare 3D pentru Poiana Brasov – Romania. (Photo credit: Wikipedia)
Investitiile cifrate la aproximativ 100 mil. euro in desfasurare pe Valea Prahovei in vederea organizarii in Romania a Editiei de Iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013, vor aduce imbunatatiri importante ale infrastructurii de schi in cele mai importante statiuni montane ale tarii.

Printre investitiile necesare dotarii statiunilor la nivelul cerut de competitiile olimpice se numara extinderea domeniilor schiabile cu peste 40 de kilometri de partii noi si construirea unei trambuline olimpice pentru sarituri cu schiuri si a anexelor precum instalatii de transport, tribune, parcari etc. Totodata, toate partiile din zona Vaii Prahova vor fi dotate cu instalatii de inzapezire artificiala ce vor fi alimentate cu apa dintr-un nou lac de acumulare amenajat in zona.

Cea mai noua investitie in infrastructura turistica data in functiune pe Valea Prahovei este extinderea si modernizarea domeniului schiabil din Poiana Brasov, lucrarea fiind inaugurata in data de 26 decembrie 2011 si avand o valoare de aproximativ 28 de milioane de euro.

Prin realizarea acestui proiect, Poiana Brasov a devenit cea mai moderna statiune de iarna din Romania, beneficiind de 63,5 hectare de domeniu schiabil, de 21,3 kilometri de partii si de o capacitate de transport pe cablu de 8.500 de persoane/ora.

Proiectul de extindere si modernizare a constat si in dotarea partiilor cu instalatii de inzapezire, in construirea unui lac de acumulare artificial pentru alimentarea acestor instalatii, precum si in dezvoltarea infrastructurii conexe domeniului (parcari, instalatii de energie electrica, sisteme de telecomunicatii etc.).

Investitiile generate de pregatirile pentru FOTE vor duce si la amenajarea, in Valea Prahovei, a doua trasee de biatlon cu utilizare permanenta, atat iarna cat si vara, dar si construirea a trei instalatii noi de transport pe cablu. Statiunile de pe Valea Prahovei (judetele Prahova-Brasov) vor mai primi doua patinoare noi.

www.fin.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: