Bulgarii amână deschiderea sezonului de schi într-una dintre staţiuni

Bulgarii amână deschiderea sezonului de schi într-una dintre staţiuni

Bulgarii amână până joi, 20 decembrie, deschiderea sezonului de schi în staţiunea montană Vitoşa, aflată în apropierea capitalei Sofia. Iniţial, deschiderea oficială a sezonului de schi de aici urma să aibă loc duminică, 16 decembrie, informează Novinite.

Anunţul a fost făcut după ce vineri seară ministul bulgar al Agriculturii a semnat un contract pentru concesionarea pârtiilor de schi din Vitoşa.

Iubitorii acestui sport de iarnă şi turiştii vor putea în cele din urmă să îl practice după o întrerupere de 20 de luni cauzată de compania care a închis teleschiurile şi pârtiile de schi din Vitoşa pe întreg sezonul 2011-2012.

Ceremonia de deschidere a sezonului de schi din acest an va începe la ora 18:00 cu un spectocol cu zăpadă şi un slalom de schi pe timp de noapte.

Reprezentanţii companiei Vitosha Ski sunt cei care deţin teleschiurile din această staţiune montană încă din anul 2007, când municipalitatea de la Sofia le-a privatizat.

Firma este controlată de către preşedintele Federaţiei Bulgare de Schi, Tseko Minev, un om de afaceri ce deţine şi compania care operează cea mai mare staţiune de schi din Bulgaria, Bansko.

Cei de la Vitosha Ski au fost de acord să repună în funcţiune teleschiurile din această staţiune după o întâlnire cu primarul Sofiei, Yordanka Fandakova.

www.gandul.info

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s