Ce tipuri de schiuri exista

Ce tipuri de schiuri exista

Freeride del viernes
Freeride del viernes (Photo credit: David Domingo)

In acest articol vom incerca sa explicam, pe scurt, cateva dintre cele mai practicate stiluri de schi. Diferitele schiuri disponibile sunt create special pentru stilurile de schi si cerintele pe care aceste stiluri le ridica. Cele mai importante categorii sunt:

Schiuri pentru schi alpin
Schiurile folosite pentru acest stil sunt precise, rapide si excelente pentru partiile bine batatorite. Sunt facute in asa fel incat virajele pot fi luate cu usurinta. Legaturile fixeaza bine claparii atat la varf cat si la calcai. Legaturile sunt setate in asa fel incat schiurile sar atunci cand apare o presiune prea mare. Astfel se evita accidente periculoase. Acest tip de schiuri este recomandat atat schiorilor avansati, cat si incepatorilor. Majoritatea schiurilor este destinata celor care practica schi alpin.

Schiurile pentru freeride
Freeride-ul este practicat de cei care au invatat cam tot ce era de invatat in materie de schi si vor sa treaca la nivelul urmator. Pentru freeride se folosesc schiuri care permit “plutirea” pe powder (zapada proaspata, nebatatorita) si sunt recomandate schiorilor profesionisti.

Schiuri pentru cross country
Cross country inseamna schiatul pe distante mari atat in coborare cat si pe plat sau pe panta usoara. Pentru acest stil de schi se folosesc schiuri inguste si usoare cu legaturi care fixeaza claparii doar in zona varfurilor. Unele schiuri pentru cross country au pe talpa un model care asigura o alunecare buna la mersul inainte dar care impiedica alunecarea inapoi.

Dupa cum spuneam, am facut o prezentare foarte sumara a catorva din cele mai cunoscute stiluri de schi. Pe masura ce avansati, veti vedea ca pentru fiecare categorie exista o multime de variatii sau, sa le spunem, specializari. Daca sunteti incepatori va recomand sa incercati o pereche de schiuri second hand, pentru ca odata ce avansati veti dori sa schimbati schiurile cu o pereche mai potrivita stilului la care va pricepeti cel mai bine.

In urmatorul articol vom vorbi despre cum trebuie aleasa lungimea schiurilor.

Etichete

Reclame

Un gând despre „Ce tipuri de schiuri exista

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: