Cele mai frumoase staţiuni de schi din Europa

În afară de faima câştigată pentru peisajele sale de un pitoresc incredibil, Europa a fost asociată, întotdeauna, cu schi-ul. Staţiunile de schi atrag milioane de turişti în fiecare iarnă şi oferă zeci de mii de kilometri de pârtie, la pachet cu peisajele care ajută frigul să-ţi taie respiraţia.

 
Staţiunile de schi înfloresc o dată cu venirea iernii şi devin punctul de atracţie pentru zeci de mii de turişti dornici să schieze şi să se distreze. Alpiniştii au plecat în emisfera sudică. Europa oferă mult mai multe trasee de schi şi de snowboarding decât orice altă parte a lumii. Şi nu trebuie să mergeţi, neapărat, în ţările nordice.

Cortina d’Ampezzo, Italia

Amplasată în Valea Ampezzo, Cortina d’Ampezzo este considerată ca fiind cea mai frumoasă destinaţie de schi din lume. În afară de pârtii de cea mai bună calitate, staţiunile din această regiune oferă peisaje mirifice şi o distincţie clară între Dolomiţi şi restul Alpilor Italieni. Staţiunea va fi deschisă până în luna aprilie şi se află la 162 de km de Veneţia, de unde puteţi lua trenul pentru o călătorie care ar dura puţin mai mult de o oră. Preţurile pornesc de la 390 de euro pentru 7 zile şi includ transportul, cazarea şi două mese pe zi. Mai multe detalii, pe site-ul oficial.

Chamonix, Franţa

Chamonix este una dintre staţiunile care oferă cele mai bune condiţii de schi în întreaga Europă, este cea mai veche staţiune de schi din Franţa şi se află lângă Mont Blanc, cel mai înalt vârf montan din Alpi şi cel de-al doilea, ca înălţime, din Europa. Staţiunea deţine 12 zone de schi pentru toate nivelurile. Preţurile încep de la 450 de euro de persoană pentru 7 zile, cu transport, cazare şi mic dejun. Mai multe detalii,aici.

Val D’Isere, Franţa

Schi-ul în Val D’Isere datează din anii ’30, când a fost construit un teleschi pe pantele din Solaise. Staţiunea îţi oferă totul, de la şcoli de schi, la pârtii cu toate gradele de dificultate. Iar dacă aţi crezut, până acum, că reţeaua de telecabine poate să arate într-un singur fel, vizitaţi Val D’Isere pentru a afla ce înseamnă tehnologia de ultimă generaţie. Sezonul de schi se va încheia pe 1 mai. Staţiunea se află la trei ore distanţă de Lyon sau Geneva, de unde puteţi lua trenul până la Bour St Maurice, care se află la 30 de km distanţă de pârtiile de schi. Preţurile pentru şapte nopţi de cazare într-un apartament complet utilat pentru şase persoane încep de 210 euro. Un bilet dus-întors de avion până la Lyon, de la compania Tarom, costă 186 de euro. Pentru mai multe detalii, vizitaţi site-ul staţiunii.

Kitzbuhel, Austria

Ski pass-ul acoperă patru zone distincte care deţin 60 de trasee cu o lungime totală de 170 de km. Schiorii pricepuţi pot opta pentru Ski Safari, o abordare specifică acestei staţiuni care poartă vizitatorii pe cele mai renumite trasee. În Kitzbuhel se află cea mai dificilă pârtie din lume. Schiorii mai puţin pricepuţi pot beneficia de liniştea pârtiilor cu pante uşoare care transformă schi-ul într-un adevărat sport de relaxare. Sezonul se încheie pe 9 aprilie. Preţurile încep de la 80 de euro de persoană pe noapte şi includ cazarea şi micul dejun. Un bilet dus-întors de avion de la Bucureşti până la Viena costă 109 euro cu FlyNiki. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi kitzbuehel.com.

Davos, Elveţia

Davos este muntele perfect. Deţine pârtii şi facilităţi pentru toate sporturile de iarnă, inclusiv hochei şi patinaj. Staţiunea a fost construită, iniţial, pentru bolnavii de tuberculoză, datorită altitudinii ridicate şi a numărului mare de zile însorite. Complexul include cinci munţi cu peste 300 de kilometri de pârtie. Călătoria cu trenul de la Zurich la Davos durează două ore. Preţurile încep de la 1200 de euro şi includ cazarea, două mese pe zi şi ski pass-ul. Pentru mai multe informaţii, aici.

Courchevel, Franţa

Complexul de staţiuni Courchevel a fost construit special pentru sporturile de iarnă. Cele patru sate care îl compun au fost denumite după altitudinea la care se află: Courchevel 1300, Courchevel 1550, Courchevel 1650 şi Courchevel 1850. Satul de la cea mai mare altitudine este destinaţia perfectă pentru multi-milionari. Dacă bugetul este restrâns, puteţi opta pentru una dintre celelalte trei destinaţii. Sezonul de schi se încheie pe 25 aprilie. Staţiunea se află la două ore distanţă de aeroporturile internaţionale de la Geneva sau Lyon. Cazarea costă de la 50 de euro pe noapte. Site-ul oficial este courchevel.com.

Levi, Finlanda

Levi este cea mai mare staţiune de schi din Finlanda. Se află la 130 de km nord de Cercul Polar, aşa că asiguraţi-vă că veţi avea la dispoziţie echipamentul necesar. Temperaturile scad frecvent până la -30 de grade Celsius. Dacă aveţi noroc, puteţi vedea si aurora boreală. Datorită latitudinii la care se află, staţiunea rămâne deschisă până la începutul lunii iunie. Levi deţine 45 de trasee, totalizând 230 de km de pârtie. Preţurile de cazare încep de la 34 de euro de persoană. Mai multe informaţii, aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: