Partie ski Azuga – Cazacu – Sorica


În Azuga se regăsesc 7 pârtii de ski cu o lungime totală de 7 kilometri și 7 instalații de cablu cu o lungime totală de 4 kilometri. Iar dacă vreți să vedeți ce vă oferă cu adevarat pârtiile de ski din Azuga, am pregătit mai jos o galerie de poze, precum și filmări ale coborârilor și urcărilor cu instalațiile de cablu.

Pârtii de ski

1. Pârtia Cazacu Teleski – Lungime 400m (dificultate: medie, diferenta de nivel 115m)

2. Pârtia Cazacu – Variantă – Lungime 1920m (dificultate: medie, diferenta de nivel 530m)

3. Babyski Cazacu – Lungime 150m (foarte usoara, pentru cei care invata sa skieze)

4. Pârtia Sorica – Lungime 2100m (dificultate: medie, diferenta de nivel 561m)

5. Pârtia Sorica Teleski (finalul Pârtiei Sorica) – Lungime 700m (dificultate medie, instalatie iluminat nocturn)

6. Pârtia Sorica Sud – Lungime 770m (dificultate: usoara, diferenta de nivel: 154m)

7. Partia Sorica La Stana – Lungime 910m (dificultate: usoara, diferenta de nivel: 154m)


Starea pârtiilor


In aceasta pagina regasiti date despre starea partiilor din Azuga (Cazacu, Sorica, Complexul Debreczy) precum si despre statusul instalatiilor de cablu (gondola, teleski-uri si banda). De asemenea puteti accesa direct feed-urile live ale camerelor web din Azuga (Sorica Sosire, Statia de sus de la Telegondola si Panorama cu vedere catre Sorica Sud)


INFORMATII UTILE (ultima actualizare: 27-feb-2015, 13:00)

Raport la zi de pe partii: click aici

Tarife gondola: click aici


STAREA PARTIILOR

  1. Cazacu Teleski (Debreczy): Deschis doar in weekend – stare buna
  2. Cazacu Babyski (Debreczy): Deschis – stare buna
  3. Sorica: Deschis – stare buna
  4. Banda rulanta Gondola: Deschis – stare buna
  5. Cazacu: Deschis – stare buna
  6. Sorica sud: Inchis – nu credem ca va fi deschisa nici sezonul acest

Instalații de cablu

A. Telegondola

B. Teleski Sorica

C. Teleski Cazacu

D. Babyski Cazacu

E. Babyski Sorica

F. Banda rulantă Sorica

G. Teleski Sorica Sud(La Stana)

Despre Azuga

Azuga este localizată în județul Prahova, Muntenia, România și are o populație de aproximativ 6000 de locuitori și se învecineaza cu alte două stațiuni cunoscute de pe Valea Prahovei: Bușteni și Predeal. Azuga se află la o altitudine de 1100 metri, la 38 de kilometri distanță de Brașov și la 147 de kilometri distanță de capitala București. Temperatura medie anuală este de 7 grade Celsius.

În condiţii normale de trafic durata călătoriei cu autoturismul personal dinspre Bucureşti către Azuga este de 2h, însa în perioada sezonului de ski acest timp poate creşte cu înca 30-45 minute, în special datorită gâtuirilor de trafic din Sinaia şi Buşteni.

Accesul în Azuga se face din DN1 sau dinspre Râşnov pe DN73A şi E577 dar şi cu trenul, în Gara Azuga, pe linia Bucureşti – Braşov. În sezonul de iarnă trenurile sunt suplimentate cu „Trenurile zăpezii”.

Ski în Azuga


Daca vrei să înveți să skiezi, Azuga este cu siguranță locul potrivit pentru a face primii pași. Stațiunea este mai ieftina si mai putin aglomerata decat alte statiuni de pe Valea Prahovei, iar pârtiile sunt întreținute cu multă grijă și au reguli stricte care nu permit de exemplu accesul săniilor sub nicio formă pe pârtii pentru a proteja skiorii. În plus, instructorii de ski din Azuga sunt foarte experimentați.

Primul loc de unde vei începe este pârtia Cazacu. Aceasta a fost amenajată în vara anului 2000 și inaugurată în iarna aceluiași an. În urma cu 9 ani și-a făcut prezența și instalația de zapadă artificială, atât în baza Cazacu cât și pe celelalte pârtii de ski. În baza Cazacu exista 2 pârtii de ski: prima pârtie este destinată exclusiv persoanelor care se pregătesc să descopere tainele acestui frumos sport. În momentul în care pășești pe poarta de intrare, atenția îți va fi atrasă de cei mai “tineri” învățăcei care nu au mai mult de 3-4 anișori. Vei spune că așa ceva nu este posibil, dat fiind faptul ca ei abia merg fără skiuri, însă instructorii din Azuga au frecvent în grijă tabere de ski și au experiența necesară să îi motiveze și să îi distreze pe cei mici, dar sa îi și învețe să skieze.

Pârtia de începători are o lungime de aproximativ 150m, grad de dificultate minim iar urcarea se face cu babyski-ul destinat aceste porțiuni. Îți iei un instructor și te apuci de treaba…Dupa cateva zile în care ai învățat cum să oprești, să faci viraje stânga-dreapta și să urci cu babyskiul, instructorul tău îți va spune că ești pregătit să treci la urmatorul nivel: pârtia medie! Aceasta are o lungime de 400 m si un grad de dificultate mediu (pentru un începător). Transportul pe cablu îți va fi asigurat de un teleski cu capacitate mult mai mare decat babyski-ul. Aici vei trece la un alt nivel în ceea ce priveste ski-ul și vei putea executa mai multe viraje decât pe pârtia de începători la o singură coborâre. Dupa prima coborare îți vei da seama cu siguranta că ski-ul este un sport relaxant care te va ajuta să uiți de toate problemele cotidiene.

Dupa alte cateva zile în care ai dobândit un control eficient al skiurilor vei fi pregătit să descoperi și celelalte pârtii. De exemplu poți încerca teleski-ul Sorica cu o lungime de aproximativ 700m și un grad de dificultate cu 17% mai ridicat decât Cazacu Teleski. După câteva urcari îți vei da seama că vrei mai mult de atat, asta însemnând că deja ai ajuns la un nivel ridicat și ești pregătit să urci în vârful muntelui Sorica!

Ca să poți face acest lucru trebuie să ajungi la telegondola Romenergo. Odata ajuns în dreptul telegondolei, un miros puternic de vin fiert și cu scorțișoară, te opreste brusc și îți atrage atentia către Snack Barul telegondolei. După atâtea ore de ski meriți într-adevăr o cană de vin fiert! Ai terminat și hop în telegondolă… În 5 minute ai ajuns în vârf și acolo ți se prezintă 2 dintre cele 4 variante de coborâre: Sorica, respectiv Cazacu Variantă. Fiind pentru prima data în vârf nu te vei putea abține să nu faci câteva poze peisajelor excepționale ce îți sunt oferite de Stațiunea Azuga. După câteva fotografii reușite, vei pleca împreună cu instructorul într-o “misiune de recunoastere”. Odata ajuns jos, constati că ai coborât cu succes și ești într-adevăr pregătit pentru a putea coborî toate pârtiile din Azuga, însă ar fi bine ca instructorul să te mai supravegheze câteva coborâri.

Ceasul bate deja ora 12:00, soarele incepe să prinda putere și tu ar trebui să te relaxezi pe un sezlong,vla soare și să te bronzezi puțin, pentru că se știe că bronzul de iarnă la munte este unul de durata. Ei bine, Statiunea Azuga împreună cu telegondola îți oferă și această metodă unică de relaxare la poalele versantului opus pârtiilor Sorica si Cazacu. Aici vei găsi 2 partii, respectiv Sorica Sud cu o lungime de aproximativ 770m și Sorica La Stână cu o lungime de aproximativ 910m. Ambele pârtii au un grad de dificultate redus, fiind excelente și pentru skiorii ajunși la un nivel mediu de coborâre.

Galerie de imagini


Câteva reguli:

– este interzisă urcarea pe mijlocul pârtiilor, ea fiind făcută în spatele jaloanelor ce delimiteaza locul de ski și urcatul.
– în complexul Cazacu este interzis snowbording-ul deoarece pârtia este destinată copiilor și incepatorilor

Informaţiile folosite pentru actualizarea sectiunii Starea pârtiilor de pe acest site se bazează pe informaţii colectate “la faţa locului”, data ultimei actualizări fiind întotdeauna notată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s